Aardappel is het meest veelzijdige stukje groente en kan op verschillende manieren klaargemaakt worden. In veel landen speelt de aardappel een belangrijke rol in de dagelijkse kost – we eten ze gekookt, gebakken, als puree of friet.  Aardappelen zijn gezond, omdat er veel vitamine C in zit. Iedereen heeft wel eens een aardappel in zijn leven gegeten of kent het in ieder geval.

Maar hoe selecteer je nu de allerlekkerste aardappel om te frituren?

Wij hechten veel waarde aan de oorsprong van producten, de bedrijfsprocessen die hiermee gepaard gaan en een korte keten. Zo kwamen we bij Boerderij Veerman in de Hoeksche Waard terecht. Dit familiebedrijf heeft een enorme passie voor de aardappel en met name de frietgeschikte aardappel. Zij selecteren hiervoor de beste rassen die matchen met de grondsoort.

Die liefde en passie proef je terug in onze friet & aardappeltwisters.

Aardappeltwister

De aardappeltwister, ook wel bekend als Potato tornado chips, Aardappeltornado, Aardappelspiraal of Spirello, is een gefrituurde en als spiraal gedraaide aardappel op een stokje.

De lekkerste aardappel hebben wij hiervoor geselecteerd en deze wordt gefrituurd in 100% natuurlijke olie (glutenvrij).

Een heerlijke snack waarbij je zelf een topping kiest. 

 
Twister

Verse Friet

Een oer-Hollands frietje mag uiteraard niet ontbreken in ons assortiment, maar dan wel op zo’n maner bereid dat het geen ‘gewoon’ frietje is.

Voor onze friet hebben wij de lekkerste aardappel geselecteerd en deze wordt in de schil gebakken in 100% natuurlijke olie (glutenvrij), authentiek en met een goede bite.

Doordat de friet in de schil zit smaakt deze voller en zoeter. Daarnaast krijg je ook nog eens extra vitamines binnen. De schil van de aardappel bevat namelijk de meerderheid van de vezels van de aardappel en veel van de voedingsstoffen.

Verse friet

Zoete Aardappel Friet

Zoete aardappelfriet is niet heel bekend, maar als je dit eenmaal geproefd hebt ben je verkocht.

Deze zoete aardappel is vele malen gezonder dan de normale aardappel. Ze zit bomvol vitamine A & C, belangrijke mineralen en ze bevat veel antioxidanten. Er zitten minder koolhydraten in zoete aardappel dan in de ‘gewone’ pieper en juist relatief veel vezels waardoor je sneller ‘vol’ zit.

Bij deze zoete aardappel friet heb je de keuze uit 2 overheerlijke sauzen, samengesteld door chefkok Wouter Westerhof.

  • Truffelmayonaise
  • Kerriemayonaise
Zoete aardappel